MUDr.
Gabriela Vavřičková

Lékařka

V roce 2019 jsem absolvovala Lékařskou fakultu UK v Plzni a od téhož roku pracuji jako psychiatr. Mám zkušenosti z práce v lůžkových nemocničních zařízeních i z práce v psychiatrické ambulanci. Na klinice Psyon se vedle klasické ambulantní péče věnuji indikačním vyšetřením před ketaminem asistovanou psychoterapií. Aktuálně také pracuji na akutním příjmovém oddělení Psychiatrické nemocnice Horní Beřkovice a jako službu konající lékař v Dětské psychiatrické nemocnici Louny.

V období let 2019-2020 jsem se odchýlila od svého oboru a strávila rok ve Švédsku za polárním kruhem, kde jsem se živila jízdou se psím spřežením. Práce v turistickém ruchu mi umožnila poznat lidi z různých koutů světa, zároveň však žít v těsném kontaktu s přírodou a načerpat tak mnoho z její moudrosti. Nabyté zkušenosti se nyní snažím propojit se svojí prací. Věřím, že pochopení přírodních principů může obohatit péči o duševní zdraví.

Zatímco se nyní věnuji psychiatrii, v budoucnu bych se ráda více zaměřila na terapeutickou práci. Jsem frekventantkou výcviku ve skupinové psychoanalytické psychoterapii v jeho závěrečné fázi.

Mým cílem je pro pacienty vytvářet prostředí, kde se budou cítit přijímaní a nebudou se bát mluvit o čemkoli. Chci jim pomoct lépe porozumět jejich vnitřnímu světu a společně hledat cesty, jak zmírnit jejich obtíže.

Odborné vzdělání

Akademické vzdělání

  • 2010-2017 – Všeobecné lékařství; Lékařská fakulta UK v Plzni

Kurzy a výcviky

  • 2020-doposudVýcvik ve skupinové psychoanalytické psychoterapii, sebezkušenost, IAPSA, Opočno
  • 2023-2024Výuka teorie psychoanalýzy zakončená zkouškou, IAPSA, Opočno

Dosažené zkušenosti

Profesní zkušenosti

  • 2022-doposudPsychiatrická nemocnice Horní Beřkovice, lékař akutního oddělení a centrálního příjmu
  • 2023-doposud – Dětská psychiatrická nemocnice Louny, službu konající lékař
  • 2021-2022Psychiatrická klinika Všeobecné fakultní nemocnice a 1.LF UK v Praze, lékař příjmového oddělení
  • 2020-2022Clinterap s.r.o., Praha 10, lékař psychiatrické ambulance
  • 2017-2019Psychiatrická nemocnice Horní Beřkovice, lékař – příjmové oddělení, oddělení následné péče, centrální příjem, oddělení pro léčbu závislostí
Napsat zprávu